ЗСУ щодо Бахмута пішли на хитрість, вважають американські аналітики / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Завдяки діям українських воїнів РФ перекидає у район міста Бахмут Донецької області свої сили й закріплює їх там, попри те, що наші бійці знизили темп проведення операцій.

Після того, як українські захисники біля Бахмута провели низку операцій, супротивник перекинув у район міста додаткові частини, зокрема, для підтримки оборонних операцій навколо населеного пункту були стягнені елітні формування десантників, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Українські операції навколо Бахмута стягнули додаткові російські частини та формування в район Бахмута та утримали російські сили в цьому районі, що, ймовірно, було однією з їхніх головних цілей...", - зазначили аналітики.

Відео дня

В ISW додали, що перекинутих до Бахмута окупантів РФ могла б використати для посилення оборони на півдні чи підтримки спроб наступу в Харківській та Луганській областях.

Контрнаступ ЗСУ 2023 - новини, які варто знати сьогодні

Українські воїни навесні почали рухатися вперед на Бахмутському напрямку, від росіян вже звільнено чимало нашої землі. 

Наприкінці липня командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що супротивники у Бахмуті перебувають у напівоточенні, і вже є умови для звільнення міста. Вранці 6 серпня Генштаб ЗСУ повідомив, що на Бахмутському напрямку наші захисники стримують наступ ворогів у районі Курдюмівки.

Вас також можуть зацікавити новини: