Олексій Гетьман пояснив, чим могли пошкодити російський літак Іл-22 / фото t.me/bazabazon

14 січня українські військові збили російський літак-розвідник А-50 та уразили Іл-22. Характер ушкоджень останнього говорить про те, що його могли атакувати зенітною ракетою, каже військовий експерт, ветеран російсько-української війни та майор запасу НГУ Олексій Гетьман. 

"Такі ушкодження свідчать лише про одне, що це була атака зенітною ракетою. Зенітна ракета нашпиговується різноманітними вражаючими факторами: спиці, кульки металеві, кубики", – пояснив він в ефірі "Громадського радіо".

За словами Гетьмана, коли зенітна ракета підлітає максимально близько до літака, вона вибухає у повітрі.

Відео дня

"Вибухає направлено саме у бік літака. Після вибуху зенітної ракети робляться дірки і літак руйнується", – додав експерт.

Ураження літака Іл-22: що відомо

Ввечері 14 січня українські військові уразили російський літак Іл-22. Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов зазначив, що цей борт зміг здійснити аварійну посадку в Анапі. 

Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат, коментуючи ушкодження цього літака, зауважив, що відновленню він не підлягає. При цьому він додав, що якщо Іл-22 горів, то серед екіпажу можуть бути поранені.

Вас також можуть зацікавити новини: