Касетними боєприпасами можна стріляти з відстані 25 кілометрів / фото t.me/landforcesofukraine

З одного касетного боєприпасу ЗСУ зможуть нанести ураження, яке в 5 разів сильніше за один постріл САУ. Це один із факторів, який буде деморалізувати росіян.

Як заявив боєць ЗСУ Євген Ієвлєв в ефірі Еспресо, тепер окупантам стане ще важче.

"Касетні боєприпаси будуть помічними на будь-якому напрямку. Це також один із факторів, який буде деморалізувати ворога. Одна справа, коли вони сидять і розуміють - зараз прилетить міна, а там працює М777, але розвідка бачить, коли САУ розвертає стволи. Що таке касетний боєприпас? Ми його можемо пускати з відстані у 25 км, з позицій, які ворог не побачить. Це дуже деморалізуючий фактор. З одного боєприпасу ми зможемо нанести ураження, яке в 5 разів сильніше за один постріл САУ. У нас з'явилась можливість кошмарити їхні тили, розбирати тили. У нас такий бій на дистанції - ми їх розбираємо безпечно для себе і робимо це щодня", - сказав Ієвлєв.

Відео дня

Постачання касетних боєприпасів - останні новини

Оголошене напередодні рішення США поставити Україні касетні боєприпаси, розкритикували деякі правозахисники і офіційні особи на Заході. Даний вид боєприпасів має погану репутацію, оскільки після його застосування на землі можуть залишатися нерозірвані суббоєприпаси, які потім роками будуть становити небезпеку для мирного населення.

Міністр оборони Олексій Резніков розвіяв ці побоювання. Він зазначив, що Україна буде вести суворий облік всіх епізодів застосування таких боєприпасів. Після війни території, де ці боєприпаси застосовувалися, будуть в пріоритеті на розмінування.

Вас також можуть зацікавити новини: