В ООН оновили дані про кількість убитих Росією українців (карта)

Серед загиблих щонайменше 487 дітей, ще 954 - отримали поранення.

ООН підтвердила загибель понад 8 тисяч українців з початку повномасштабної війни. Поранення отримали понад 13 тисяч осіб.

Про це повідомляється в новому звіті Управління верховного комісара ООН з прав людини. Серед загиблих щонайменше 487 дітей, ще 954 - отримали поранення.

В організації наголошують, що реальне число жертв значно вище. Отримати точні дані неможливо, оскільки немає доступу до місць, де тривають інтенсивні бойові дії або перебувають російські окупанти.

"Багато повідомлень про жертви серед цивільного населення все ще очікують підтвердження в інших окупованих районах України, зокрема в таких містах як Маріуполь (Донецька область), Лисичанськ, Попасна і Сєвєродонецьк (Луганська область)", - зазначили в ООН.

Більшість смертей та поранень були спричинені вибуховою зброєю з великою зоною ураження, включаючи обстріли важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетними та авіаударами.

Крім того, організація зафіксувала 707 атак росіян на медичні об'єкти в Україні за минулий рік.

Як відомо, обстріл цивільної інфраструктури є грубим порушенням міжнародного права.

Війна в Україні

За даними ООН, в Україні 17 млн 600 тис. осіб або майже 40% всього населення країни потребують гуманітарної допомоги.

Глава ООН Антоніу Гутерріш заявив, що російське вторгнення в Україну заподіює невимовні страждання українському народу, а також має серйозні глобальні наслідки. 

Згідно з останніми озвученими даними, з початку війни РФ випустила по Україні понад 4 700 ракет.

Вас також можуть зацікавити новини: