В Україна вперше жінка-військова пройшла спецкурс виживання Сил спеціальних операцій / фото Сили Спеціальних операцій ЗС України

В Україні вперше зі спецкурсом виживання (Q-курс) Сил спеціальних операцій України впоралася жінка-військова.

Сьогодні в рамках відповідного випуску Кваліфікаційного курсу українка, яка проходила тест під "номером 68", отримала нашивку спеціальні операції, зазначає прес-служба відомства в Telegram

"Номер 68 - це перша жінка-військовослужбовець, яка подолала дистанцію в декілька місяців проходження Q-курсу ССО", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Надалі "героїню" чекає розподіл в одну з військових частин Спеціальних операцій ЗС України та боротьба з окупантами на українському фронті.

Q-курс - це спеціальний курс в рамках етапу відбору до підрозділів Спеціальних операцій ЗС України. Зазвичай, він охоплює як психологічний, так і фізичний етап підготовки та триває 7 місяців.

Скільки жінок-військових служать у ЗСУ

Нагадаємо, що Департамент гуманітарного забезпечення Міноборони України уточнив, що станом на 1 березня на офіцерських посадах в складі ЗСУ служать приблизно 7,4 тис. захисниць.

Загалом в армії України нараховувалося 60 тис. 538 жінок. З цієї кількості приблизно 42 898 військових - воюють на фронті. 

У 2022 році командувач Об'єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв зазначав, що в армії України "несуть варту" близько 40 тисяч жінок. 

Вас також можуть зацікавити новини: