Експерт пояснив, чому Пригожин виводить "вагнерівців" з Бахмута / скріншот

Політичний експерт, соціолог та публіцист Ігор Ейдман заявив, що Євген Пригожин виводить свою ПВК "Вагнер" з Бахмута Донецької області напередодні контрнаступу ЗСУ, оскільки знає, що головна заповідь злодія – "вчасно змитися, поки не настав великий шухер". 

"Чому він виходить? Я думаю, що він просто як професійний кримінальник і злодій у минулому знає, що головна заповідь злодія – це вчасно змитися, поки не настав великий шухер. Змивається напередодні українського наступу, щоб врятувати себе, свою приватну армію і використовувати її потім для вирішення своїх внутрішньополітичних завдань. Тому дійсно виходить, до того ж у знущальній формі, продовжуючи стібати своїх недругів із Міноборони і російської армії загалом", – зауважив Ейдман в ефірі телеканалу FREEДОМ

Водночас експерт наголосив, що всі заяви Пригожина, які ватажок "вагнерівців" робив останнім часом, можна розглядати як привід длядля притягнення до відповідальності за статтею про дискредитацію армії Росії. За його словами, Пригожин вже "наговорив за російськими мірками мінімум на 10 років вʼязниці".

Відео дня

"Чого варте тільки одне те, що він констатував факт, що російська армія під Києвом, я цитую, "обісралася і втекла". Тобто, з точки зору російського істеблішменту, він поводиться абсолютно некоректно, не за поняттями", – додав політолог.

Така поведінка Пригожина, на думку Ейдмана, повʼязана з тим, що його "пресують" в Росії. До прикладу, він більше не може вербувати вʼязнів в російських тюрмах.

"І він іде у "ва-банк" в інформаційному полі та в публічній сфері, намагається завоювати симпатію верхівки російської частини, принаймні її найбільш войовничої частини, а також суспільства. Намагається, як у відомій байці Крилова: жаба намагалася роздутися до розмірів бика і луснула. Ось і він намагається роздутися до такого розміру, щоб його вже не змогли, що називається, з’їсти, що, як я думаю, найближчим часом російське Міноборони та адміністрація президента планують зробити", – резюмував Ейдман.

Вихід "вагнерівців" з Бахмута

27 травня британська розвідка повідомила, що Пригожин, ймовірно, почав виводити найманців ПВК "Вагнер" з Бахмута для подальшої передачі позицій російській армії. Розвідники припускають, що ця ротація триватиме в кілька етапів. 

Водночас секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов наголосив, що "вагнерівці" йдуть з Бахмута, але не з фронту. За його словами, найманці Пригожина зосередяться на інших ділянках на передовій. 

Вас також можуть зацікавити новини: