Пригожин, ймовірно, розпочав вивід ЧВК "Вагнер" з-під Бахмута, фіксує Міноборони Британії / фото ua.depositphotos.com

Засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин, ймовірно, розпочав вивід своїх найманців з-під Бахмута для передачі контролю позицій кадровим військам російської армії. 

Відповідна ротація буде тривати в декілька етапів, адже росіяни намагатимуться втримати фланги в околицях міста, повідомляє британська розвідка. 

Для посилення флангів Бахмута в останні тижні туди передислокували частини 31-ї бригади Повітряно-десантних військ (ВДВ) Росії. Ймовірно, їх перекинули з району Сватове-Кремінна.

Відео дня

"Українські сили зайняли 20 квадратних кілометрів на флангах Бахмута станом на 16 травня 2023 року. Ймовірно, ротація сил "Вагнер" триватиме контрольованими етапами, щоб запобігти обвалу контролю на околицях біля Бахмута", - йдеться в повідомленні. 

На думку британської розвідки, найманців Пригожина Міноборони РФ планує використати для подальших наступальних операцій на Донбасі після відновлення сил, попри очевидну ворожнечу з засновником ПВК "Вагнер". 

Раніше Пригожин анонсував, що з 25 травня планує вивести всіх "вагнерівці" з Бахмута до 1 червня. Наразі відхід найманців з частини позицій навколо міста також підтверджує Міністерство оборони України, акцентує відомство.

Британська розвідка зазначає, що станом на 24 травня 2023 року сили так званої "ДНР", ймовірно, увійшли в місто, щоб розпочати розмінування.

ЗСУ можуть зірвати заміну "Вагнера" у Бахмуті

Нагадаємо, що на думку аналітиків американського Інституту вивчення війни ISW, ЗСУ можуть розпочати нову спецоперацію в Бахмуті та завадити ротації "вагнерівців" з кадровими військами Міноборони РФ.

Кажуть, що через успішні локалізовані атаки української армії, зокрема поблизу Оріхово-Василівки (там зайняли висоти) та Кліщіївки, значно ускладнять анонсовану "заміну" сил з боку Пригожина

Вас також можуть зацікавити новини: