Вівек Рамасвамі хоче замінити Дональда Трампа в Республіканській партії, вважає експерт / скріншот

Можливий кандидат у президенти США від Республіканської партії Вівек Рамасвамі зробив гучну заяву щодо війни України з РФ, щоб стати заміною в політсилі колишнього глави держави Дональда Трампа, який є його конкурентом.

Рамасвамі намагається звертатися до базових трампівських тем, наприклад, що "Вашингтон - прогниле болото", яке потрібно "осушити", щоб врятувати Штати, публікує думку директора програми "Північна Америка" в Раді зовнішньої політики "Українська призма" Олександра Краєва liga.net.

Експерт додав, що головна теза конкурента Трампа у зовнішній політиці така: "Давайте менше цим займатися, тому що це - гроші, які йдуть не на Америку, а незрозуміло куди і навіщо". 

Відео дня

На думку експерта, з цього народжується наратив про те, що нібито українську державу активно фінансувати не варто, оскільки "росіяни ще нічого не починали, вони в повній силі, тому нумо думати, як нам зберегти більше американських грошей".

Звернемо увагу, що чергові вибори президента США заплановані на 5 листопада наступного року. Нинішній американський президент Джо Байден і екс-глава країни Дональд Трамп вже оголосили, що братимуть участь у виборчих перегонах.

Нагадаємо, Байден обіцяв підтримувати Україну під час протистояння з РФ стільки, скільки буде потрібно. А Трамп стверджував, що у разі перемоги нібито за 24 години завершить протистояння.

Чим відомий Вівек Рамасвамі 

Рамасвамі - 38-річний бізнесмен, у нього немає політичного досвіду. На початку червня він заявив, що Київ необхідно змусити піти на "великі поступки" і зосередитися на протистоянні з Китаєм.

Пізніше можливий кандидат в американські президенти стверджував, що в разі перемоги на виборах визнає захоплені території України "російськими", а також закриє нашій країні шлях до НАТО.

Останнім часом рейтинг Рамасвамі в деяких соціологічних дослідженнях зріс. Варто зазначити, що він називав своїх суперників "купленими й проплаченими".

Вас також можуть зацікавити новини: