Кримський міст навряд чи запрацює до вересня 2023 року / фото Maxar Technologies

Ремонт Кримського моста не зможуть закінчити в обіцяні терміни. Він навряд чи повноцінно почне працювати до вересня 2023 року.

За даними Міноборони Великобританії, до 8 листопада росіяни планували почати заміну 64-метрового прольоту моста. При цьому наголошується, що для заміни пошкоджених ділянок необхідно ще три прольоти.

Окупанти в Криму заявляли, що цю частину мосту відновлять до 20 грудня. Пізніше в РФ визнали, що роботи на іншій проїжджій частині призведуть до порушення руху до березня 2023 року. У зв'язку з цим Британські розвідники вважають малоймовірним запуск повноцінної роботи моста до вересня 2023 року, тому що ремонт буде залежати від погодних умов взимку.

Відео дня

"Атака на Кримському мосту призвела до перерви матеріально-технічного постачання Росії в Крим і південь України, зменшивши здатність Росії переміщати військову техніку і війська в цей район по залізниці або по дорозі", - йдеться в повідомленні в Twitter.

Вибух на Кримському мосту - що відомо

8 жовтня на залізничній гілці Кримського мосту сталася велика пожежа. Вогонь охопив сім паливних цистерн. Крім того, частково обрушилися два автомобільних прольоту

У Росії заявили, що міст отримав пошкодження через підрив вантажівки, президент РФ Володимир Путін назвав інцидент "терактом" і звинуватив в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: