Вночі на аеродрому у Джанкої лунали вибухи /  Колаж УНІАН / фото Astra, скріншот

Вночі на аеродромі в окупованому Джанкої в Криму лунали потужні вибухи. Військовий аналітик Сергій Грабський в ефірі телемарафону проаналізував, що могли втратити окупанти.

"На тому аеродромі базуються в основному гелікоптери. Але варто розуміти, що аеродром – це не лише стоянка літальних апаратів. А й так само склади із забезпеченням. Тому серія вибухів, яка розпочалася там ще до оголошення повітряної тривоги, може означати, що цей удар було нанесено дуже влучно", – прокоментував експерт.

Він також зазначив, що будь-які удари по російській авіації становлять серйозну загрозу для РФ. 

"Якщо із сухопутним компонентом на цей час у РФ все добре, то відновлення військово-повітряного компонента – у них із цим проблеми. Авіаційну техніку відновити значно складніше. Тож знищення будь-якого елемента цього виду озброєння означає великі втрати для противника", – пояснив Грабський.

Крім того, експерт підтвердив нещодавні слова президента України Володимира Зеленського стосовно того, що наразі співвідношення української авіації до російської можна рахувати як 1 до 30. 

"На усіх фронтах цієї війни росіяни зосередили 300 літаків та 290 гелікоптерів. Але РФ не може нарощувати повітряний компонент. І, спираючись на допомогу західних союзників, ми можемо досягти паритету", – зазначив експерт.

Вибухи в Джанкої: що відомо

В ніч на 17 квітня, близько 3:30, місцеві телеграм-канали повідомили про вибухи в Криму. Згодом у мережі з'явилося відео з пожежею, як заявляється, на аеродромі в Джанкої.

Відомо, що на території цього аеродрому розташовувався 39-й вертолітний полк 27-ї змішаної авіаційної дивізії 4-го командування ВПС і ППО Південного військового округу. Також, імовірно, там дислокувалися три авіаційні ескадрильї на Мі-8, Мі-35М, Мі-28 і Ка-52.

Згодом супутник показав шість осередків полум'я, зафіксувавши вогонь на військовому аеродромі в Джанкої та поруч із ним.

Вас також можуть зацікавити новини: