Українські дрони стали діставати глибоко в тил окупантів / колаж УНІАН, фото фото t.me/ENews112, t.me/V_Zelenskiy_official

Український удар дронами по заводу з виробництва "шахедів" та НПЗ "Танеко" у Татарстані є не лише корисними для війни, а й історичними, заявив в ефірі телемарафону військовий експерт Сергій Грабський. 

"Треба розуміти значення цього удару. Наші ударні засоби досягли тієї позиції на території РФ, на яких протягом щонайменше трьох століть не відбувалося бойових дій. Воно зачепило вже глибинку РФ і показало її абсолютну неспроможність прикрити свої об'єкти. Ніяких сил та засобів не вистачить, щоб прикрити таку територію загалом у світі. Вся Росія має працювати десятиліттями, щоб створити собі певну систему захисту. Її немає, ми цим користуємося", – сказав Грабський. 

Він також додав, що ані в Росії, ані на Заході ніхто не вірив, що Україна зможе виробити дрони, які здатні вражати цілі на такій відстані. 

Відео дня

"Саме тому, це можна називати переломом у війні, адже ми фактично досягаємо будь-якого об'єкта на територію Росії, які можуть бути загрозливими для нас. Варто розуміти, що все виробництво пов'язане з логістикою. І якщо ми відрізаємо вихідну точку логістики, то це негативно відіб'ється на ситуації на лінії фронту, спроможності РФ вести цю війну. Те, що ми можемо це робити – дуже добре і я б волів, щоб такі удари були щодня десятками", – зазначив експерт. 

Крім того, він прокоментував відео, на якому РФ забирає залишки українського безпілотника. Експерт пояснив, що не варто хвилюватися стосовно того, що Росія завдяки цьому знайде способи протидії від українських ударних дронів чи створить свій аналог.

"Ми приблизно знаємо, з чого складаються КАБи, якими по нас б'ють. Але чи маємо ми реальну зброю, яка може цьому запобігти? Аж ніяк. Фактор часу грає виключну роль у війні. Ворог може вивчати те, що залишилося від дронів, немає нічого невідомого і рано чи пізно фахівці розберуться. Але РФ має велику територію і навіть якщо вони знатимуть усе про дрони, кожну ділянку своєї території вони прикрити не зможуть", – пояснив Грабський.

Удари по Татарстану: що відомо

Як повідомляв УНІАН, в ніч на 2 березня Сили оборони завдали удари по двох об'єктах РФ у Татарстані. Однією з цілей став нафтопереробний завод у Нижньокамську, де після удару виникла пожежа. 

Другою ціллю Сил оборони став завод із виробництва "шахедів", який розташоване в місті Єлабуга. Наразі це один із найглибших ударів Сил оборони на території РФ за час повномашстабного вторгнення. 

Вас також можуть зацікавити новини: