Однією з цілей удару був нафтопереробний завод "Танеко" в Татарстані / колаж УНІАН, фото УНІАН, t.me/ENews112

У ніч на 2 квітня Україна завдала один із найглибших ударів по території Росії за весь час повномасштабного вторгнення, пише Reuters.

Однією з цілей удару був нафтопереробний завод "Танеко" в Татарстані. Відповідно, дрон пролетів щонайменше 1300 кілометрів від лінії боєзіткнення. Внаслідок атаки сталася пожежа на НПЗ, але її вдалося погасити, зазначає Reuters з посиланням на росЗМІ.

"Нафтопереробний завод "Танеко" є одним з найбільших і найновіших в Росії. Його виробничі потужності становлять близько 360 000 барелів на день", - пояснює видання.

Відео дня

Крім того, українські дрони вразили територію СВК "Алабуга" – підприємства, на якому виробляються "шахеди". За інформацією джерела Reuters у Києві, завод зазнав "значної шкоди" внаслідок цієї атаки.

Удар в глиб Росії: що відомо

Напередодні стало відомо, що ГУР атакувало завод зі збірки дронів, який від нашої держави знаходиться на відстані тисяча кілометрів. Результатом удару стали "значні руйнування виробничих потужностей".

Напередодні міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що раніше Україна використовувала дрони, які здатні вражати ціль на відстані від 700 до 1000 кілометрів. Втім, зараз Київ має ударні безпілотники, здатні долати більш ніж 1000 кілометрів.

Вас також можуть зацікавити новини: