Експерт назвав втрати РФ внаслідок вибухів у Криму / фото ЗСУ

У захопленому Росією українському Криму в серпні були вибухи на кількох військових аеродромах, були вражені засоби логістики й кілька складів.

Було знищено чи пошкоджено декілька ескадрилій Військово-повітряних сил Росії, розповів військовий льотчик-інструктор, полковник Збройних сил України в запасі Роман Світан у ефір телемарафону.

"Там дійсно можна говорити про декілька ескадрилій Військово-повітряних сил Росії – були знищені чи пошкоджені. Ескадрилья – це 12 літаків, три ланки по чотири літаки", – поділився експерт.

Співрозмовник додав, що в ланці дві пари.

"Тобто практично пошкоджено було як мінімум пару ескадрилій, тобто понад два десятки літаків...", – пояснив він.

Нагадаємо, Росія навесні 2014 року захопила український Крим і створила на півострові величезну військову базу. Також війська РФ вдерлися на частину Донецької та Луганської областей. Агресію РФ проти України засудив майже весь світ.

Рано вранці 24 лютого російські війська здійснили повномасштабне вторгнення в Україну, зокрема, з території окупованого півострова.

У серпні в Криму прогриміли низка вибухів на військових об'єктах.

Вибухи в Криму головні подробиці

На півострові 9 серпня сталася серія вибухів на російській військовій авіабазі "Саки" в Новофедорівці, з якої літаки супротивника літали бомбити Херсонську, Миколаївську та Запорізьку області. ЗМІ дізналися, що в результаті вибухів загинула одна людина, а п'ять – постраждали.

У Міноборони Росії стверджували, що на авіабазі в Криму вибухи спровокувала детонація боєприпасів.

Пізніше українська сторона повідомила, що на півострові були знищені дев'ять літаків противника.

16 серпня рано вранці в Криму знову прогриміли вибухи. У Міноборони РФ повідомили, що біля Джанкоя була диверсія, і сталися вибухи на складі військового призначення.

Вас також можуть зацікавити новини: