Українцям через вибухи в Криму загрожує ворожа операція відплата, вважає Микола Маломуж / фото REUTERS

Російські окупанти готуються проводити проти українців операцію відплата через вибухи в захопленому Криму.

Супротивник готує операцію на День Незалежності України (відзначається 24 серпня), розповів колишній очільник Служби зовнішньої розвідки, генерал Микола Маломуж в ефірі телемарафону.

За його словами, можливі нові ворожі наступальні операції. Експерт додав, що шляхом нових наступів противник буде примушувати Київ до переговорів на умовах РФ.

Відео дня

"Чи будуть вони (окупанти - Ред.) зараз проводити операцію відплати? Будуть. Вони зараз готують операцію на 24 серпня. Ця інформація вже відома з оперативних джерел. Тому вони стягують всі сили з території Криму в Херсонську і Запорізьку області, на схід України і на територію Білорусі", - зазначив генерал.

Маломуж додав, що на білоруській території сконцентровано багато авіації і ракетних засобів.

"...ми очікуємо нових ракетних ударів і, можливо, наступальних операцій широкомасштабного фронту: і на сході, і посилення угруповання на Херсонському, Запорізькому напрямках. Там вони зараз активізували основні сили, переміщують техніку. Вже кілька сотень одиниць бойової техніки переміщаються в Херсонську і Запорізьку області для того, щоб не лише утримати позиції, але і, можливо, проводити контрудари", - попередив експерт.

Нагадаємо, РФ навесні 2014 року захопила український Крим. Майже весь світ визнав анексію півострова Росією незаконною. Україна хоче повернути свою територію. Варто зазначити, що Росія перетворила курорт на величезну військову базу.

Рано вранці 24 лютого 2022 року російські окупаційні війська здійснили широкомасштабне вторгнення в Україну, зокрема, з території Криму та Білорусі. Українські воїни дають гідну відсіч противникам.

Вибухи в Криму - що трапилося на захопленому Росією півострові

9 серпня в Криму сталася серія вибухів на російській військовій авіабазі "Саки" у Новофедорівці, з якої ворожі літаки летіли бомбити Запорізьку, Херсонську та Миколаївську області. ЗМІ писали, що в результаті вибухів загинула одна людина, а п'ять - постраждали.

У Міноборони РФ стверджували, що вибухи на авіабазі в Криму сталися через те, що здетонували боєприпаси.

Пізніше українська сторона повідомила, що були знищені дев'ять ворожих літаків.

Рано вранці 16 серпня в Криму знову лунали вибухи. У російському Міноборони написали, що біля Джанкоя в результаті диверсії сталися вибухи на складі військового призначення, і також були пошкоджені електростанція, лінії електропередач та залізничне полотно.

Вас також можуть зацікавити новини: