Експерт пояснив мету ударів ЗСУ по окупованому Криму / скріншот

Українські війська зосередилися на придушенні засобів протиповітряної оборони, розташованих на території тимчасово окупованого Криму. Такий досвід був застосований і на Херсонщині перед звільненням правобережжя області. 

"Позитивний досвід, який був апробований ЗСУ під час успішного характеру звільнення Херсонської області, – спочатку пригнічується система протиповітряної оборони (ППО), протиракетної оборони (ПРО), системи радіоелектронної боротьби (РЕБ). Потім беруть під контроль основні логістичні складові, – Антонівський міст і гребля Каховської ГЕС. Ця апробована, скажімо так, ситуація переноситься на територію тимчасово окупованого Криму", – пояснив в ефірі телеканалу FREEДОМ військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов.

За його словами, така тактика позбавить окупантів можливості захищати логістичну складову своїх військ. 

Відео дня

"У разі успішного ураження, а ми вже побачили такі випадки, наприклад, у моменті знищення комплексу С-400, подальша доля Кримського мосту – справа часу. Без прикриття систем ППО, ПРО, і, відповідно, РЕБ, його існування стає вельми проблематичним. Над цим зараз і працюють Збройні сили України в контексті завдання ударів по тиловій інфраструктурі на території окупованого Криму", – наголосив експерт.

Ситуація в Криму

Останніми тижнями в окупованому Криму все частіше лунають вибухи. Окупанти кажуть про "успішну" роботу засобів ППО, проте в мережі зʼявляються відео, що доводять протилежне. За останні місяці було вдруге ушкоджено незаконно збудований Кримський міст, знищено систему С-400 тощо. 

Крім того, партизанський рух "Атеш" повідомляє, що на території окупованого Криму лікарні переповнені пораненими загарбниками. За даними підпілля, лікування отримують здебільшого ті, хто ще може повернутися на передову.

Вас також можуть зацікавити новини: