ЗСУ атакуватимуть на двох напрямках, щоб дійти до Мелітополя й Маріуполя / колаж УНІАН, фото УНІАН, deepstatemap.live

Як тільки Збройні сили України переріжуть логістичні шляхи окупантів на суходолі, росіяни вимушено відійдуть в Крим, де опиняться в "мишоловці". Про це сказав військовий експерт Павло Нарожний в ефірі телемарафону.

"Головна ціль - розрізати суходіл. Коли ми цього досягнемо, то у ворога почнуться проблеми і не буде ніяких варіантів, як з Херсонської області відступати в Крим. А потім тримати оборону в Криму. Але тримати оборону в Криму їм буде не важко, а дуже важко. По-суті, це "мишоловка", там величезні проблеми будуть з логістикою. Це питання часу, коли це станеться", - сказав він.

На його думку, щоб перерізати логістику окупантів по суходолу Збройні сили України атакуватимуть на двох напрямках - щоб дійти до Мелітополя та Маріуполя, які є логістичними хабами для росіян.

Відео дня

"Два основних напрямки. Перший - це Роботино, тобто пробити лінії оборони, обійти Токмак, бо я більш ніж впевнений, що його ніхто не буде штурмувати, і дійти до Мелітополя - він логістичний хаб. Другий напрямок наступу- це Старомайорське, Волноваський район - так само дійти до Маріуполя і це буде величезний удар по логістиці ворога", - вважає Нарожний.

Експерт вважає, що в українських військових є далекобійна зброя та можливість вогневого контролю мостів на окупованих територіях.

Війна в Україні - далекобійна зброя

Екс-командувач армії США в Європі, генерал у відставці Бен Ходжес вважає, що можливість того, що США відправлять Україні тактичні ракетні системи великої дальності (ATACMS), може змінити правила гри в досягненні мети Києва по поверненню тимчасово окупованого Криму.

Влада України неодноразово заявляла про намір повернути Крим в рамках своїх військових цілей.

Військовий оглядач Олексій Гетьман заявляв, що російські окупанти розуміють, що втрата міста Токмак Запорізької області відкриє Збройним силам України дорогу на тимчасово окупований Крим.

Вас також можуть зацікавити новини: