Окупанти поскаржилися на атаку дрона в Джанкої / фото ua.depositphotos.com

Вибухи прогриміли в місті Джанкой у тимчасово окупованому Криму. Російські окупанти заявили про атаку дронів та роботу ППО.

Так званий "радник глави Криму" Олег Крючков, який колись був українським журналістом заявив, що в Джанкої збили безпілотник.

"Безпілотник збитий в Джанкої в Криму. У кількох приватних будинках пошкоджено скло", - цитує російське пропагандистське агентство ТАСС українського зрадника.

Відео дня

У свою чергу начальниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони України "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону повідомила, що Крим повинен відчувати, що він Україна.

"Сезон триває. Крим повинен відчувати, що Він Україна. Все, що ми посіяли, то ми і зберемо", - зазначила представниця командування "Південь".

Пізніше так званий "голова Криму" Сергій Аксьонов повідомив нібито про атаку дронів, яку, звичайно, відбили.

"За минулу ніч силами ППО було збито 5 ворожих БПЛА, ще 4 – заглушено і посаджено засобами РЕБ. Внаслідок падіння одного з БПЛА вибито скло у трьох будинках приватного сектору та двох автомобілях у місті Джанкої. На території приватного домоволодіння було виявлено один БПЛА, що не вибухнув. Перед його розмінуванням 50 людей було евакуйовано до пункту тимчасового розміщення", - повідомив гауляйтер у своєму Telegram-каналі.

При цьому він зазначив, що внаслідок нічної атаки жертв та постраждалих немає.

Освоєнням Криму - що відомо

Президент Володимир Зеленський повідомив, що звільнення українського півострова є одним із завдань весняно-літньої кампанії Збройних сил України.

У свою чергу керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов вважає, що події в Криму під час звільнення відбуватимуться аналогічно з тими, що і на інших окупованих територіях.

На тлі цих заяв на півострові час від часу лунають вибухи, які змушують окремих окупантів виїжджати з Криму.

Вас також можуть зацікавити новини: