Володимир Путін себе насилу контролює, вважає експерт / скріншот

Після того, як російські окупанти відступили з правобережжя Херсонської області, президента РФ Володимира Путіна не бачили з двох дуже простих причин - він звик асоціювати себе з перемогами, успіхом і ніяк не з подібними досить ганебними поразками, і глава країни дійсно не дуже добре почувається, особливо на тлі всього цього нервування.

Швидше за все, Путін себе насилу контролює, розповів російський історик і політичний аналітик Валерій Соловей в інтерв'ю УНІАН.

"Якщо говорити про Херсон, то військова частина не дуже важлива, тому що поразки завжди бувають. А ось морально-психологічне значення дуже велике. І вплинуло це не на суспільство, а стало дуже важливим сигналом для еліт. Вони побачили, що виграти неможливо. Вони і раніше це бачили, але зараз перед ними замаячив привид поразки", - зазначив експерт.

Відео дня

За його словами, репутація Путіна як "щасливого пацана", якому завжди щастило, розсипалася спочатку на Заході, а потім на пострадянському просторі.

"Це було дуже добре помітно під час саміту в Самарканді, де до нього спізнювалися, його вичитували. Тепер російський істеблішмент каже: "Все, він невдаха. Удачу він свою розгубив, вона зруйнована. Токсичний актив. Все, що він робить, вдається вкрай погано. Потрібно від нього якось позбавлятися". Але далі розмов справа не йде і не піде, якщо не включаться чекісти (співробітники ФСБ, ФСО, СЗР - Ред.)", - вважає історик.

Соловей вважає, що лише вони можуть щось зробити, оскільки ніякі олігархи чи військові не в змозі організувати "палацовий переворот". "Але вони не бачать сенсу, вважаючи, що влада і так до них перейде", - додав експерт.

Аналітик попередив, що Путін зараз намагається залякати українців, щоб ті вимагали миру.

"Українці побіжать до Європи, а Європа проситиме Зеленського (президент України Володимир Зеленський - Ред.) укласти мир на почесних для Володимира Володимировича умовах. Ця схема не працює, а плану "Б" немає", - попередив він.

Відступ Росії з частини Херсонської області - найважливіші новини

Українська армія з кінця літа почала активно витісняти окупантів з низки областей. Зокрема, наші захисники деокупували населені пункти Херсонської області. Станом на кінець жовтня було звільнено 88 населених пунктів.

9 листопада стало відомо, що Росія вирішила відступити з правобережжя Херсонської області на лівобережжя через серйозні проблеми з постачанням. 11 числа у Херсон зайшли захисники України.

З 1 листопада станом на 15 число на півдні країни наші захисники деокупували приблизно 5 тисяч кв. км і близько 200 населених пунктів.

Вас також можуть зацікавити новини: