Під час відступу з правобережжя Херсонської області окупанти втратили десятки одиниць техніки, зазначили у розвідці Британії / фото Emerging Europe

Російські загарбники досить впорядковано нещодавно відступали з правобережжя Херсонської області.

Супротивник втратив під час відступу десятки одиниць техніки, а не сотні, повідомляє Міністерство оборони Великобританії, посилаючись на відомості розвідки.

За даними британської розвідки, окупанти пошкодили чимало залишеної техніки, щоб вона не дісталася українським військовим.

Відео дня

"Нещодавній відступ РФ із західної частини Херсонщини здійснювався досить впорядковано, порівняно з попередніми масштабними відступами росіян протягом війни… Цей відносний успіх, імовірно, частково пояснюється більш ефективним єдиним оперативним командуванням під керівництвом генерала Сергія Суровікіна", - йдеться у повідомленні.

У розвідці додали, що ворожі сили все одно розколоті через погане керівництво нижньої та середньої ланки, а також у зв’язку з практикою приховування реального стану справ.

Відступ російських військ з частини Херсонської області - найважливіші новини

Армія України з кінця літа почала активно витісняти загарбників з низки регіонів. Спершу було звільнено майже всю Харківську область, там супротивники залишили дуже багато техніки.

Наші воїни також активно йшли вперед у Херсонській області. Станом на кінець жовтня було звільнено понад 80 населених пунктів.

9 листопада стало відомо, що РФ вирішила перекинути своїх посіпак з правобережжя Херсонської області на лівобережжя через серйозні проблеми із постачанням.

Вже через кілька днів - 11 числа, у Херсон зайшли українські спецпідрозділи

Полковник запасу Збройних сил України Олег Жданов говорив, що загарбники в паніці покидали правобережжя, був хаос.

Вас також можуть зацікавити новини: