Стали відомі особи ліквідованих пілотів в ході операції "Синиця" / фото ОПУ

Стали відомі особи двох ліквідованих російських пілотів, які перебували у викраденому вертольоті Мі-8 під час знаменитої операції української розвідки "Синиця".

Як пише російський Telegram-канал Baza, їхнім родичам досі нічого не повідомили про їхню долю.

"Разом з пілотом Максимом Кузьміновим, який викрав вертоліт в Україну, на борту Мі-8 перебували двоє військовослужбовців. Один з них - Микита, випускник Воронезької Військово-повітряної академії ім. Жуковського і Гагаріна. Знайомі хлопця описують його як "зразкового сім'янина" і "адекватного роботягу". Другий - уродженець Узбекистану Хуршед. Хлопець приїхав вчитися в Росію за обміном і закінчив Сизранське льотне училище. Знайомі Хуршеда теж відгукуються про нього тільки позитивно", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що обидва пілоти одного віку з Кузьміновим (пілоту 28 років):

"Вони служили разом з ним у Чернігівці в Приморському краї. Де зараз перебувають Микита і Хуршед - офіційно невідомо. За словами глави ГУР Кирила Буданова, після приземлення вони чинили опір, і їх вбили. Сам Кузьмінов на прес-конференції з нагоди викрадення також заявляв, що Микиту і Хуршеда "ліквідували".

Російський пілот перегнав в Україну Мі-8 - що повідомлялося

Нагадаємо, під час спецоперації української розвідки "Синиця" російський пілот Максим Кузьмінов добровільно пригнав з РФ вертоліт Мі-8 у Харківську область.

Льотчик розповів, що його рішенню перейти на бік України послужило повне усвідомлення того, що відбувається. Рішення було прийнято наприкінці грудня 2022 року.

Вас також можуть зацікавити новини: