Україна просить Захід передати винищувачі F-16 / REUTERS

Комітет Палати представників США з питань збройних сил дійшов висновку, що відправка винищувачів F-16 "не буде мудрим використанням ресурсів", необхідних Україні для перемоги у війні з Росією.

Про це заявив конгресмен Адам Сміт, який є найбільш високопоставленим представником демократів у цьому комітеті. За його словами, буде дуже важко зберегти ці винищувачі у бойових умовах, передає CNN.

"Правда полягає у самій вартості спроби задіяти F-16 в Україні: навіть якщо ми скажемо, що немає нічого важливішого за цю зброю, і витратимо весь наш час та ресурси на те, щоб цього домогтися, в кращому випадку ми зможемо поставити в Україну кілька діючих F-16 протягом року, ну або може бути восьми місяців, якщо сильно напружимося", - зазначив Сміт.

Відео дня

Сміт акцентував, що "потрібно ж не тільки навчити пілотів, а й підготувати механіків, аеродроми, здатні приймати F-16, а також мати всі необхідні запчастини, щоб винищувачі могли функціонувати".

Американські винищувачі F-16 для України - останні новини

Як писав УНІАН, днями голова комітету у закордонних справах Палати представників США Майкл Маккол заявив, що Конгрес продовжить тиснути на Адміністрацію президента Джо Байдена з приводу передачі винищувачів F-16 Україні.

А раніше радник Байдена Джейк Салліван заявив, що між президентами США та України відбулася розмова, присвячена нюансам поставки ЗСУ F-16. За його словами, запитані Києвом винищувачі не можуть зараз надати належного ефекту в контрнаступі України, що наближається.