Ступак оцінив, у чому допоможуть Україні літаки F-16 / фото Getty Images

Надання Україні багатоцільових винищувачів F-16 кардинально не змінить хід війни. Таку думку висловив військовий експерт і колишній співробітник Служби безпеки України Іван Ступак.

В інтерв'ю виданню "Фокус" він розповів, що отримання літаків F-16 дасть змогу українським військовим більше не страждати від авіабомб, які постійно скидають на їхні позиції окупаційні війська РФ. Ступак вважає, що винищувачі будуть спрямовані саме для прикриття найбільш актуальних ділянок фронту.

"Треба пам'ятати, що Авдіївку довелося залишити саме через те, що її просто закидали і стерли з лиця землі авіабомбами. Якби ще тоді в нас були F-16, то ЗСУ не втратили б місто", – скасував експерт.

Відео дня

F-16 для України: це варто знати

Перший американський винищувач F-16 разом із підготовленим екіпажем може прибути в Україну ще до літа цього року. Про це заявив прем'єр-міністр Бельгії Александр де Кроо.

Раніше речник Повітряних Сил ЗСУ Ілля Євлаш зазначив, що винищувачі F-16 суттєво посилять протиповітряну оборону України. При цьому він додав, що все залежить не тільки від F-16, а від типу блоку і радара, а також озброєння, оскільки літак є носієм ракет.

Євлаш також розповів, що наразі тривають переговори щодо постачання Україні винищувачів Gripen, однак наша система більше розрахована на F-16.

Вас також можуть зацікавити новини: