Ракети Storm Shadow вже є в ЗСУ, але цього мало / фото airforce-technology.com

Україна матиме ракети дальнього радіусу дії, але для деокупацій територій потрібна піхота.

Про це заявив британський полковник Ґлен Ґрант у етері Еспресо. За його словами, поки піхота не зайде в певний населений пункт - деокупація не відбулася.

"Що стосується ракет дальнього радіусу дії, то вони однозначно будуть. Я не знаю коли, але ви точно їх отримаєте. Хочу сказати одну важливу річ: для мене найважливішим є не просто здатність влучати боєприпасами в тил противника, а здатність піхоти здійснювати прорив. Для цього піхота також потребує кращого обладнання, більше приладів нічного бачення, більше БПЛА і більше можливостей для непрямого вогню", - наголосив він.

Відео дня

Полковник пояснив, що винищувачі F-16 і далекобійна зброя не досягнуть цілі звільнити тимчасово окуповані Мелітополь й Крим. Це зможе зробити лише піхота, яка дуже добре воює, але важкою ціною.

Далекобійні ракети для України - останні новини

Останнім часом пожвавилися новини щодо постачання Україні німецьких ракет Taurus. 

Нагадаємо, очільник Міністерства фінансів Німеччини Крістіан Лінднер заявив, що Україна має повне право отримати ракети Taurus від ФРН.

"З нашого боку частково є відповідальність за те, щоб нинішні ресурси ЗСУ завжди були більшими, ніж жорстокість, яку робить путінська війна", - сказав міністр.

Вас також можуть зацікавити новини: