Британський підполковник назвав головну перевагу та вразливості української армії / УНІАН

Підполковник британської армії у відставці, екс-радник міністра оборони України Глен Грант назвав перевагу та вразливості української армії

"Перевага в тому, що українська армія, напевно, найбільш розумна у світі. В неї дуже багато військових, які є професорами, фахівцями у IT-сфері. Всі ці люди зараз знаходяться на фронті, та ми знаємо, що рівень їхньої моралі дуже високий, вони дуже мотивовані", - наголосив експерт під час брифінгу у медіацентрі "Україна-Одеса" 

Він додав, що збільшення кількості жертв війни впливатиме на бойовий дух українців, як і відсутність потужної підтримки з боку українського та західних урядів.

Відео дня

"Якщо казати про найбільшу вразливість української армії, це те, що український уряд все ще не сприймає війну серйозно. Якщо б український уряд серйозно сприймав війну, то була б значна боротьба з корупцією, бо треба направляти гроші на боротьбу, а не у ремонт доріг, закладку парків тощо", - сказав Грант. 

Військовий наголошує, що українська армія, та безпосередньо країна будуть вразливими до поки не викорінять належним чином корупцію, людей в системі, які підтримують Росію, а гроші не спрямують на лінію фронту.

"Зараз бачу, що уряд не до кінця розуміє, що програє боротьбу у цьому напрямку. Витрачає час на якість інші завдання, та цього часу не вистачає на боротьбу з Росією", – вважає Грант.

Крім того, він визнає, що немає все ще єдиної позиції на Заході для того, щоб надавати Україні те, чого вона потребує. На його думку, частково в цьому повинне Міністерство оборони України, яке весь час "перестрибує" з якогось одного важливого завдання на інше. 

"Вони кажуть про танки, літаки, але необхідно пам’ятати, що саме піхота виграє війну - треба підтримувати піхоту належним обладнанням тощо. Думаю, що деякі генерали винуваті в тому, що не розуміють її важливість, бо думають старими підходами минулого століття", - вважає Грант.

Боротьба з корупцією в Україні - останні новини

Міністр фінансів України Сергій Марченко заявив, що, на його думку, очищення влади в Україні – це процес, який триває успішно. За його оцінкою, рівень корупції в Україні зараз найнижчий за останні 20 років. 

Нещодавно президент Володимир Зеленський заявив, що Україна має змінитися та пройти трансформацію. Тобто, на державних посадах та народними депутатами України не будуть ті, хто працює собі "на кишеню", а не заради України, а кожен "ділок" піде під суд.

Вас також можуть зацікавити новини: