МіГ-29 на озброєнні ЗСУ / фото ua.depositphotos.com

Винищувачі четвертого покоління МіГ-29, які Україна отримала від Словаччини, допомогли Збройним силам вибити росіян з правого берега Дніпра.

"Винищувачі прибули, вони вже давно воюють. Ці МіГи дуже допомогли нам на Херсонському напрямку. На них ми використовували ракети HARM, оскільки літаки вже обладнані підвісами під НАТОвські стандарти", – розповів військовий експерт Олег Жданов.

Він нагадав, що HARM – протирадіолокаційна ракета з дальністю пуску до 150 кілометрів. ЗСУ отримали їх у черговому пакеті допомоги від США.

Відео дня

"Цими ракетами ми гасили систему ППО Росії на правому березі Дніпра... Отже, МіГи, передані Словаччиною, воюють у складі Повітряних сил оборони України", – резюмував Жданов.

Винищувачі МіГ-29 на озброєнні ЗСУ

МіГ-29 – багатоцільовий радянський і російський багатоцільовий винищувач четвертого покоління, розроблений у 1970-х роках.

МіГ-29 призначений для знищення керованими ракетами та вогнем з бортової гармати всіх типів повітряних цілей в простих і складних метеоумовах у вільному просторі й на тлі землі, у тому числі в умовах перешкод, а також для ураження наземних цілей із застосуванням некерованих засобів ураження в умовах візуальної видимості.

Нагадаємо, у серпні міністр оборони Словаччини Ярослав Надж повідомив, що влада Словаччини збирається передати Україні винищувачі МіГ-29 вже у вересні.