РФ хоче продемонструвати західним партнерам України, що війна затягуватиметься, зазначив експерт / фото 45 окрема артилерійська бригада ЗСУ

Росія готується до війни на виснаження. Про це свідчить як збільшення фінансових витрат на ведення бойових дій, так і різні пропагандистські наративи про те, що РФ "міцніше і сильніше". Таку думку в інтерв'ю УНІАН висловив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, коментуючи ухвалення у РФ рекордного з часів розпаду СРСР військового бюджету.

Експерт висловив сумнів, що, збільшуючи витрати на війну, Росія хоче дійти до "переможного кінця":

"Насправді, в ідеалі, для Росії зараз переможний кінець - це стабілізувати лінію фронту, якою вона є. Максимум, з досягненням певних тактичних цілей. Наприклад, захопленням Авдіївки або ще якихось населених пунктів і переведенням цієї війни в більш позиційну фазу, тобто фазу війни на виснаження, коли перемагає той, у кого, зокрема, краще тилове забезпечення".

Відео дня

На думку Мусієнка, РФ хоче продемонструвати західним партнерам України, що війна затягуватиметься, і таким чином домогтися того, щоб вони зменшували пакети підтримки.

"Це більше про вичікувальну стратегію РФ. Росія такими своїми діями хоче просто дочекатися політичних змін на Заході, вигідних для себе. А потім нав'язувати нам переговори на вигідних для себе умовах", - резюмував експерт.

Оборонний бюджет Росії - що повідомлялося

Як писав УНІАН, днями президент РФ Володимир Путін підписав бюджет РФ на 2024 рік. Повідомлялося, що він включає рекордний рівень витрат на оборону.

Зокрема, РФ планує витратити на оборону і правоохоронців близько 157,5 млрд доларів - це 39% всіх витрат федерального уряду. При цьому дефіцит бюджету складе 9,5 млрд доларів.

Вас також можуть зацікавити новини: