Війна на виснаження: експерт насторожив заявою, до чого готується РФ

Мусієнко прокоментував збільшення витрат на війну Росією.

Росія готується до війни на виснаження. Про це свідчить як збільшення фінансових витрат на ведення бойових дій, так і різні пропагандистські наративи про те, що РФ "міцніше і сильніше". Таку думку в інтерв'ю УНІАН висловив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, коментуючи ухвалення у РФ рекордного з часів розпаду СРСР військового бюджету.

Експерт висловив сумнів, що, збільшуючи витрати на війну, Росія хоче дійти до "переможного кінця":

"Насправді, в ідеалі, для Росії зараз переможний кінець - це стабілізувати лінію фронту, якою вона є. Максимум, з досягненням певних тактичних цілей. Наприклад, захопленням Авдіївки або ще якихось населених пунктів і переведенням цієї війни в більш позиційну фазу, тобто фазу війни на виснаження, коли перемагає той, у кого, зокрема, краще тилове забезпечення".

На думку Мусієнка, РФ хоче продемонструвати західним партнерам України, що війна затягуватиметься, і таким чином домогтися того, щоб вони зменшували пакети підтримки.

"Це більше про вичікувальну стратегію РФ. Росія такими своїми діями хоче просто дочекатися політичних змін на Заході, вигідних для себе. А потім нав'язувати нам переговори на вигідних для себе умовах", - резюмував експерт.

Оборонний бюджет Росії - що повідомлялося

Як писав УНІАН, днями президент РФ Володимир Путін підписав бюджет РФ на 2024 рік. Повідомлялося, що він включає рекордний рівень витрат на оборону.

Зокрема, РФ планує витратити на оборону і правоохоронців близько 157,5 млрд доларів - це 39% всіх витрат федерального уряду. При цьому дефіцит бюджету складе 9,5 млрд доларів.

Вас також можуть зацікавити новини: