Росіяни активно залучають нові резерви для протистоянь бійцям ЗСУ / Колаж УНІАН

Російське військове керівництво перекинуло підрозділи військ Кадирова "Ахмат" з Мар'їнського на Бахмутський напрямок. Але суттєвої загрози для наших Сил оборони вони не становлять, впевнений експерт Олег Жданов.

"Підрозділи "Ахмат", які були раніше в районі Мар'їнки, перекинули на Бахмутський напрямок, щоб посилити те угруповання. Але я не думаю, що вони принесуть якесь свіже віяння або велике посилення атакуючих дій противника, тому що ми переконалися, що так звані "кадирівці" не представляють бойової потужності, якими були ті ж самі "вагнерівці", - вважає Жданов.

Експерт додав, що "кадирівці" створюють загрозу тільки в тому, що посилюють окупаційні сили на тому напрямку своєю чисельністю. Набагато небезпечнішими можуть виявитися навіть самі регулярні війська Росії.

"Припущу появу нового шквалу роликів, тік-токів, як воюють ці тік-ток війська. У них є автомати, вони ведуть вогонь на якихось ділянках, їх заженуть в окопи. Як додавання чисельності ворогові вони, звісно, створюють нам проблеми, що з ними треба теж боротися", - пояснив експерт.

Окремо Жданов зазначив, що росіяни знову намагалися наступати по всій Авдіївській "дузі" - з півночі, сходу і півдня, але зазнали суттєвих втрат і відступили. Змін на лінії фронту немає. 

Війна новини - що відбувається на фронті

Українська армія станом на 11 липня 2023 року веде наступ на чотирьох напрямках - Мелітопольському, Бердянському та Бахмутському.  На Бахмутському напрямку наші війська продовжують вести наступальні дії північніше і південніше міста Бахмут.

На Запорізькому напрямку росіяни навпаки активно залучають нові резерви для протистоянь бійцям ЗСУ.

Всього, за підрахунками Інституту вивчення війни, українські захисники в ході контрнаступальних операцій з початку літа 2023 року звільнили стільки ж території, скільки армія РФ захопили більш ніж за шість місяців. Зазначається, що Сили оборони відбили понад 250 квадратних кілометрів території.

Вас також можуть зацікавити новини: