Володимир Путін буде дуже ослаблений, якщо наступальні операції армії України будуть сильно успішними упродовж кількох місяців, вважає генерал / фото REUTERS

Якщо в Україні упродовж двох-трьох місяців наступальні операції нашої армії будуть дуже успішними, то в Росії це серйозно ослабить президента Володимира Путіна.

У такому разі в очільнику РФ розчарується не лише населення, а й виникне невдоволення серед еліт, які вже починають сумніватися у доцільності війни з Україною, розповів генерал армії, колишній очільник Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж в інтерв’ю obozrevatel.com.

"…Якщо наступальні операції матимуть дуже великий успіх протягом 2-3 місяців, це дуже ослабить путінський режим і самого Путіна…", - сказав співбесідник.

Відео дня

На його думку, у  такому разі може виникнути питання усунення нинішнього президента РФ та переговорів еліт країни з українськими та західними представниками щодо демілітаризації російської території та виплат репарацій Києву.

Раніше російський опозиціонер Дмитро Гудков прогнозував, що в РФ можливі масові протести лише після розколу місцевих еліт.

Війна України з Росією - найважливіші новини

Володимир Путін рано вранці 24 лютого заявив, що в Україні РФ проводить "спецоперацію" нібито для "демілітаризації" та "денацифікації". Насправді ж російські війська здійснили повномасштабне вторгнення в Україну, захоплювали населені пункти, але отримали гідну відсіч.

Збройні сили України наприкінці серпня пішли у контрнаступ. Станом на 14 жовтня в нашій державі вже звільнили від окупантів 1 тис. 620 населених пунктів.

В американському Інституті вивчення війни (ISW) вважають, що, ймовірно, влада РФ створює інформаційні умови виправдання для запланованого відступ своїх окупаційних військ і здачу армії України значних територій Херсонської області.

Вас також можуть зацікавити новини: