Рівень підтримки Путіна значно знизиться, прогнозує опозиціонер / фото REUTERS

Масові й далеко не мирні протести в Росії можуть початися тільки після того, коли у РФ розколються місцеві еліти.

Таку думку висловив російський опозиціонер Дмитро Гудков.

"Люди зараз розуміють, що будь-які протести ні до яких результатів не приведуть, а створять тільки ризик. Але ситуація буде змінюватися рівно пропорційно тому, як буде змінюватися стан справ на фронті. Як тільки ЗСУ почнуть звільняти великі міста, окуповані території, тоді в суспільстві виникне розуміння того, що Путін зазнає військової поразки", – заявив він.

Гудков прогнозує, що за таких умов у РФ зміниться громадська думка, рівень підтримки Путіна значно знизиться, і частина еліт Росії вирішать, що палацовий переворот – кращий варіант.

"Коли еліти розколються, ми побачимо масові протести, може бути, вони будуть радикальними. Путін всіх привчив ще до того, що безглуздо виходити з табличками. Тут ніякі мирні протести не працюють... Якщо ми побачимо протести, вони будуть далеко не мирними", – упевнений опозиціонер.

Режим Путіна слабшає: що зараз відбувається у Росії

За словами російського опозиціонера Геннадія Гудкова, у РФ починається розкол Еліт по лінії генералів, і росіяни масово змінюють свою думку про війну проти України.

Екс-депутат Держдуми РФ Дмитро Гудков раніше заявляв, що 9 з 10 людей в елітах Росії проти війни, але ніхто не наважився зупинити Путіна.

Керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках, генерал армії Микола Маломуж зазначав, що поразки росіян на Україні стали сигналом для російських еліт. Вони вже шукають варіанти переговорів із Заходом, а деякі з Україною.