Супротивники за добу завдали по українській території понад 40 авіаударів / скріншот

Протягом доби російські окупанти завдали 4 ракетних та 44 авіаційних удари по позиціях українських військ та населених пунктах, постраждали цивільні люди.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України. У повідомленні сказано, що Росія продовжує ігнорувати Міжнародне гуманітарне право і здійснює обстріли цивільної інфраструктури населених пунктів, тероризуючи мирних жителів.

"Протягом доби противник завдав 4 ракетних та 44 авіаційних удари, здійснив близько 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах, постраждали цивільні люди. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається досить високою", - сказано в повідомленні.

Відео дня

В Генштабі зазначають, що на Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії, але при цьому обстрілює населені пункти, зокрема, Новопіль Донецької області; Ольгівське, Червоне, Гуляйполе, Чарівне, Оріхів, Степове та Плавні Запорізької області; Антонівка Херсонської області та місто Херсон, є загиблі серед цивільного населення.

Війна Росії та України - сьогодні це треба знати

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 18 квітня, російські військові терористи обстріляли Херсон, район Центрального ринку, одна людина загинула, а дев'ятеро - поранено. Також через атаки російських окупантів Берислав та Новоберислав Херсонської області залишились без світла.

Крім того, повідомлялося, що супротивники забороненими запалювальними снарядами вдарили по Оріхову Запорізької області, виникли пожежі.

Вас також можуть зацікавити новини: