Армія РФ голодує: у Зеленського стверджують, що росіянам "жерти нічого"

оновлено

Росіянам видають продовольства 50-75% від норми, поділився радник Офісу президента України.

Військові РФ вже приблизно три місяці на "голодному пайку", особливо мобілізовані.

Армія Росії просто голодує, розповів радник Офісу президента України Володимира Зеленського Олексій Арестович в інтерв'ю журналісту та засновнику видання "Гордон" Дмитру Гордону.

За його словами, окупантам видають продовольства 50-75% від норми, а декому і взагалі затримують видачу.

"Ви знаєте, що російські війська приблизно вже місяці три на голодному пайку? Особливо мобілізовані… Ну, жерти нічого фізично", - повідомив співрозмовник.

Арестович поділився, що на захоплених ворожих позиціях українські воїни знаходили морський недоторканний запас, наприклад, консервовану картоплю. Радник додав, що це дорогий продукт, яким мали б годувати лише членів екіпажів стратегічних підводних ракетоносців.

"…Якщо його почали давати цим - отже, вони розпочали вилучення стратегічних запасів. Вони з Білорусі дуже багато вилучають, починаючи від снарядів, техніки й закінчуючи формою та продовольством. Російська армія просто голодує", - заявив він.

Раніше Головне управління розвідки Міністерства оборони України дізналося, що в Донецькій області окупанти зловживають алкоголем.

Мобілізація в РФ 2022 - це варто знати

Президент Росії Володимир Путін 21 вересня після низки провалів окупантів в Україні оголосив у своїй країні нібито часткову мобілізацію, однак повістки отримували не лише люди, які перебували в запасі.

Російська влада заявляла, що планує мобілізувати близько 300 тис. осіб. РФ почали масово покидати чоловіки.

Варто зазначити, що на Донбасі були запеклі бої, і вороги через великі втрати в захопленому Донецьку почали мобілізовувати навіть жінок.

Станом на 14 грудня загальні втрати Росії в Україні становлять близько 96 тисяч осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: