Після підриву Каховської дамби вороги відступили на серйозну відстань, поділився Віктор Ягун / фото УНІАН

Після того, як російські окупанти підірвали Каховську ГЕС, вони відступили від місця катастрофи на відстань до 20 кілометрів.

Ворог не очікував настільки потужного природного удару і найбільше боїться, що на цьому тлі Збройні Сили України прорвуть їхню лінію оборони, вийдуть на берег Азовського моря і перекриють доступ на територію тимчасово захопленого Криму, розповів колишній заступник голови Служби безпеки України, генерал-майор запасу Віктор Ягун в ефірі телеканалу "FreeДом".

За його словами, якщо нашим захисникам вдасться домогтися таких успіхів, то угруповання супротивника, яке знаходиться в Херсонській та Запорізькій областях, опиниться в оперативному оточенні. Експерт додав, що для ворога це найбільша проблема.

Відео дня

"Є інформація про те, що вони (росіяни - Ред.) змушені були відступити на 15-20 кілометрів від місця катастрофи. Вони не очікували, що природа настільки сильно вдарить саме по них, в першу чергу... всі сили (супротивника - Ред.) кинуті і на Запорізький напрямок, щоб спробувати, навіть теоретично, прибрати загрозу, яка може виникнути з проривом ЗСУ...", - зазначив генерал-майор.

Наслідки підриву ГЕС в Україні - сьогодні це варто знати

Ворог 6 червня рано вранці підірвав Каховську дамбу. Унаслідок повного знищення дамби вода почала неконтрольовано витікати з Каховського водосховища, було затоплено багато населених пунктів, є жертви.

Секретар РНБО Олексій Данілов говорив, що супротивники знищили Каховську ГЕС для того, щоб наші воїни не пішли в контрнаступ на Херсонському напрямку.

Командувач Об'єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв сказав, що підрив дамби противником не зашкодить наступальним діям.

Екс-співробітник зовнішньої розвідки Комітету держбезпеки СРСР Олександр Зеленко вважає, що росіяни не планували повністю знищувати Каховську ГЕС. На думку експерта, вороги "прокололися", оскільки впала вся дамба, і їх змило.

Вас також можуть зацікавити новини: