Вороги зазнали нових поразок в Україні, повідомили у Генштабі ЗСУ / фото REUTERS

Минулої доби, 12 березня, Сили оборони України відбили понад 100 атак російських окупантів на п'яти напрямках.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України у Facebook. "Попри значні втрати, противник продовжує наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках. Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили 102 атаки противника на зазначених напрямках", - наголосили у Генштабі.

На Куп'янському та Лиманському напрямках супротивник намагається прорвати оборону українських військ. "Вів безуспішні наступальні дії у районах населених пунктів Дворічна, Невське, Червонопопівка, Кремінна, Діброва, Білогорівка та Верхньокам'янське", - зазначили у Генштабі.

Відео дня

На Бахмутському напрямку ворог не полишає спроб захопити місто Бахмут. "Також наші захисники відбили атаки противника в районах населених пунктів Васюківка, Міньківка, Оріхово-Василівка та Іванівське", - йдеться у повідомленні.

На Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках противник здійснив безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Кам'янка, Авдіївка, Водяне, Сєверне, Первомайське, Мар'їнка та Побєда. 

Зазначається, що за минулу добу ворог завдав три ракетних удари, зокрема, і по об'єкту цивільної інфраструктури міста Слов'янськ Донецької області. Також окупанти завдали вісім авіаційних ударів та здійснили 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Ситуація на фронті в Україні - що треба знати

На Донбасі вже не один місяць тривають запеклі бої. Епіцентром бойових дій стало місто Бахмут Донецької області. Бахмут став справжньою фортецею українських воїнів.

У боях за Бахмут росіяни зазнають величезних втрат. Президент Володимир Зеленський 12 березня повідомив, що менш ніж за тиждень лише на Бахмутському напрямку вдалося знищити понад тисячу загарбників.

Вас також можуть зацікавити новини: