Росіяни бездарно переробляють радянські танки Т-62 / фото t.me/zloyodessit

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко розкритикував те, як росіяни "модернізують" старі радянські танки Т-62, котрі стають для РФ основними бойовими танками.

"Це я прогнозував ще у 2022-му, і дане явище є цілком закономірним, для країни з деградованим військово-промисловим комплексом, якою є Росія", - зазначив він.

При цьому експерт опублікував фото з одного з парадів 9 травня у РФ. на якому "красуються" перероблені Т-62. За його словами, на цих танках представлено все те, що їх не робить більш боєздатними і броньованими, а те, що робить їх менш ефективними:

Відео дня

"Танки Т-62М "поліпшені" за допомогою встановлення на ВЛД пасивного захисту у вигляді металополімерних блоків і динамічного захисту "Контакт-1". На перший погляд, це повинно підвищити бронезахист танку. Насправді - ні. Точніше, не категорично "ні", а не зовсім. Річ у тім, що встановлення на танки Т-62 металополімерних блоків або ДЗ "Контакт-1" дозволяло підвищити виживаність проти танків того періоду - 1960-ті роки, тобто, калібру гармат до 115-мм, а також засобів ураження піхоти, РПГ-7".

Як зазначив Коваленко, ця броня безсила перед сучасними засобами ураження: "Наприклад, 125-мм бронебійні підкаліберні і кумулятивні снаряди, а так само ПТРК, наприклад, "Стугна-П", не кажучи вже про Javelin, вони пробивають цей листковий пиріг на ура".

Крім того, експерт описав негативний вплив такого "захисту" на танк:

"Коли на Т-62 встановлювалися металополімерні блоки, то значно підвищувався вплив на його ходову частину. Зросле тиск на опорні катки призводило до деформації шин і підвищеного зносу штатних вузлів. Хвостовики балансирів виходять з ладу в режимі нон-стоп, через високе навантаження підвісок. Знижується енергоємність гідравлічних амортизаторів, прискорюється руйнування болтових кріплень вінців ведучих коліс через збільшення тягових зусиль. Крім того, танк, і без того не блищав мобільністю і розвивав максимум 50 км/год, після установки комплекту пасивного захисту значно знижував свої характеристики".

При цьому оглядач задався питанням, чого ж домоглися російські "танкорасконсерватори" такою модернізацією, і зробив висновок:

"Це наочний приклад того, як сучасний російський ВПК не здатний навіть взяти і розконсервувавши те, що дісталося у спадок від СРСР, в процесі розконсервації не споганити навіть це своїм втручанням. Що ж це, якщо не деградація? Хоча, до чого питання. Це деградація".

Втрати РФ в Україні - скільки танків Росія втратила на війні

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, з початку широкомасштабного вторгнення в Україну РФ втратила 3736 танків. Загальний втрати Росії в Україні орієнтовно складають понад 196 тисяч чоловік особового складу.

За документально підтверджені дані про втрати російських танків, які формує Oryx, Росія втратила в Україні 1 937 танків, тоді як у трьох попередніх війнах втрати в танках склали всього 218 танків.