В операційній зоні за минулу добу зафіксовано проліт 255 розвідувальних дронів  / фото 35 ОБрМП імені Михайла Остроградського

Протягом минулої доби ЗСУ на південних напрямках знищили 112 окупантів. Перед масованою ракетно-дроновою атакою 11 квітня у Чорному морі з’явився підводний ракетоносій, повідомили у Силах оборони півдня України.

"Ворог методично вишукує тактику результативного вибиття наших підрозділів із зайнятих позицій. На Оріхівському напрямку окупанти здійснили 1 штурм, в районі Старомайорського. На лівобережжі Дніпра, на тимчасово окупованій Херсонщині, - 6 штурмів наших позицій. Зазнавши втрат, відійшов на свої вихідні позиції", - говориться у повідомленні.

Протягом минулої доби ЗСУ отримали підтвердження, що на зазначених двох напрямках загалом поменшало на 112 окупантів та 41 одиницю озброєння та військової техніки. Зокрема, це - 12 гармат, 4 міномети, 20 одиниць автобронетехніки, 3 станції радіоелектронної боротьби, одна з них - "Стриж". Також пущено на брухт 2 човни, знищено спостережний пункт та 3 польові пункти боєпостачання.

Відео дня

Йдеться, що в операційній зоні за минулу добу зафіксовано проліт 255 розвідувальних дронів.

"На бойовому чергуванні у Чорному морі традиційно, перед масованою ракетно-дроновою атакою з’явився ракетоносій. Підводний човен, споряджений 4 крилатими ракетами типу "Калібр" в атаці участі ракетним потенціалом не брав, але виведення ракетоносія на чергування вже стало характерною ознакою підготовки ворожих масованих атак. І продовжує нести загрозу точкових ударів", - наголошують у Силах оборони.

Протягом бойової доби окупанти здійснили 6 авіаційних ударів тактичною авіацією із застосуванням 4 керованих авіабомб та понад чотирьох десятків некерованих авіаційних ракет на Оріхівському напрямку. Також вночі, серед дронової атаки, ворог спрямував протирадіолокаційну ракету Х-31 по Одещині - ракета втратила бойову спроможність над акваторією Чорного моря.

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей, агресор знов наростив кількість дронових атак – застосував 237 FPV-дронів, 3 ударні БпЛА типу "Ланцет", скинув з БпЛА різних модифікацій 318 осколкових боєприпасів. Внаслідок на Запоріжжі пошкоджено 5-поверховий будинок та адмінбудівлю.

На Херсонщині ворожі війська 4 рази вдарили з артилерії по Херсону, двічі по Придніпровському та Садовому. Обстріляні Комишани, Дудчани, Садове, Білозерка, Ульяновка, Микільське, Качкарівка та Осокорівка. Відомо, що там пошкоджено приватні житлові будинки, об’єкти критичної інфраструктури, сільгосптехніку, газогін, гаражі та цивільний автомобіль.

На Миколаївщині агресором обстріляна з артилерії Куцурубська громада, на  Дніпропетровщині - Нікополь, Мирівську та Покровську громади. Внаслідок обстрілів пошкоджено адмінбудівлю, багатоповерхівку, заклад громадського харчування, приватні житлові будинки, господарчі споруди, цивільні автомобілі, автобус та лінії електропередачі.

На Запоріжжі обстріляні Гуляйполе, Мала Токмачка, Залізничне, Роботине, Малинівка, Новоандріївка та Левадне. Пошкоджено житлові будинки, господарська споруда, гараж та цивільний автомобіль.

Війна в Україні - новини з півдня

Як повідомляв УНІАН, за попередню бойову добу російська армія посилила атаки біля населеного пункту Роботине у Запорізькій області. За даними Сил оборони, противник здійснив 5 штурмів на Оріхівському напрямку, з яких 4 – в районі Роботиного та один в районі Старомайорського. Успіху не мав. На лівобережжі Дніпра у Херсонській області ворог здійснив один штурм наших позицій. Зазнавши втрат, агресор відійшов.

Протягом доби у ворога на Оріхівському та Херсонському напрямках поменшало на 87 солдатів та 70 одиниць озброєння і військової техніки. Зокрема, уражено танк, 40 одиниць автобронетехніки, 19 артилерійських систем, БпЛА "Суперкам", по три системи відеоспостереження, станції РЕБ, човни тощо.

Вас також можуть зацікавити новини: