Жданов укверен, що ЗСУ здатні закінчити війну за місяці / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Збройні сили України здатні закінчити розв'язану Росією війну за місяці, не за роки.

Військовий експерт Олег Жданов на своєму YouTube-каналі назвав головну умову для такого розвитку подій, оцінюючи шанси на звільнення усіх українських територій.

"Всі перспективи у нас є. Особливо якщо нам дадуть зброю, то ми можемо взагалі створити чудеса і закінчити цю війну не за роки, а за місяці. Але питання наявності озброєння", – заявив він.

Жданов зазначив, що ЗСУ здатні звільнити усі території України.

"Ми можемо розвивати наступ не тільки у цих областях (Запорізькій, Харківській, Херсонській – УНІАН). Якщо він буде і буде успішним, то я думаю, що ми можемо домогтися набагато більшого", – додав експерт.

"У 2014 році ми відмовилися від збройного протистояння з Російською Федерацією. Ми пішли дипломатичним шляхом, підписали Мінськ-2. Це завело нас у цей глухий кут, коли ми були зв'язані по руках і ногах у плані військового вирішення цього питання. А поки йшла політична тяганина, Російська Федерація збирала армію і будувала укріплення. А ми розводили війська, що відразу у 2015 році, потім в 2019 році повернулися до розведення. І постійно всі вісім років ми були ініціаторами припинення вогню в односторонньому порядку. Ну, ось ми і отримали", – вважає Жданов.

Наступ ЗСУ на півдні: що відомо

Як повідомляв УНІАН, 29 серпня ЗСУ прорвали першу лінію оборони росіян в Херсонській області.

Стало відомо, що окупанти почали тікати: 109-й полк так званої "ДНР" відійшов зі своїх позицій у Херсонській області, а російські десантники, які були їхньою підтримкою, втекли з поля бою.

Вас також можуть зацікавити новини: