У ЗСУ оцінили можливість нових масованих ракетних ударів по Україні

Командування Повітряних сил ЗСУ зазначило, що Росії потрібен час на виробництво ракет.

Російські окупанти можуть завдати нові масовані ракетні удари по Україні в будь-який час. Головна проблема Росії полягає в тому, щоб зробити необхідну кількість ракет, але для цього необхідно один-два тижні.

"Ворог не залишив спроб схилити Україну до якихось переговорів, перемир'я, щоб використовувати для себе, щоб перегрупуватися і наростити потенціал і вдарити знову. Удари можна очікувати завжди, тому що також РФ не залишає і намірів залишити нас у блекауті", - розповів речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Гната в ефірі телемарафону.

При цьому він заявив, що у Москви не залишиться ракет, якщо росіяни будуть щодня наносити масовані удари по українських містах.

"Тому вони щось десь накопичують, на виробництвах своїх підтягують. У РФ є "Іскандери", але вже в досить малій кількості, а ось "Калібри" та ракети Х-101 росіяни продовжують виробляти", - зазначив представник ЗСУ.

За його словами, для виробництва та накопичення хоч якоїсь кількості необхідно один-два тижні.

"Тому вони власне і накопичують, щоб в якийсь момент вдарити великою кількістю ракет з "Шахедами" та іншим", - підсумував Гнат.

Масовані ракетні удари по Україні - що відомо

Російські окупанти поставили за мету залишити українців взимку без світла і тепла, тому завдають масованих ракетних ударів по мирних містах України. Так, Москва засипала українські міста ракетами 10, 11, 17, 31 жовтня і 11 і 15 Листопада. 

Так, 15 Листопада росіяни запустили по Україні 96 крилатих ракет, а також безпілотники. При цьому системи ППО збили понад 70 ракет і частину дронів.

18 листопада прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що майже половина енергетичної системи України виведена з ладу ракетними ударами росіян.

Вас також можуть зацікавити новини: