Протягом минулої доби відбулося 92 бойових зіткнення  / фото 120 бригада територіальної оборони ЗСУ

Протягом доби на фронті російські окупанти, зокрема намагалися прорвати оборону Збройних сил України та здійснили безуспішні штурмові дії. Як зазначається у повідомленні на сторінці Генерального штабу ЗСУ у Facebook, протягом минулої доби відбулося 92 бойових зіткнення.

Зокрема, в зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" на Куп’янському напрямку українськими захисниками було відбито три атаки біля Синьківки та Іванівки Харківської області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

На Лиманському напрямку українські воїни відбили дев’ять атак противника в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Терни, Торське Донецької області. На Бахмутському напрямку Силами оборони було відбито вісім атак окупантів неподалік Іванівського та Кліщіївки Донецької області.

Відео дня

"В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат. Так, Сили оборони протягом минулої доби відбили 27 атак в районах Новобахмутівки, Авдіївки та ще 13 атак біля Невельського та Первомайського Донецької області", - йдеться у повідомленні.

На Мар’їнському напрямку українські воїни продовжують стримувати противника неподалік Красногорівки, Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області, де було відбито 22 атаки.

"На Шахтарському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. На Запорізькому напрямку наші захисники відбили дві атаки противника західніше Вербового та Роботиного Запорізької області", - повідомили у Генштабі.

В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони й надалі продовжують утримання позицій та відбиття штурмів окупаційних військ.

"Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Так, протягом минулої доби противник здійснив чотири безуспішні штурмові дії", - зазначається у повідомленні.

Водночас, українські воїни своїми активними діями завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Раніше аналітики OSINT-спільноти DeepState повідомили, що Росія окупувала близько 18% території міста Авдіївка Донецької області. Ведуться штурми у приватному секторі на півночі населеного пункту.

За даними аналітиків, росіяни перейшли залізничний міст і намагаються через приватний сектор пробитися у напрямку автобази та знаку на в'їзді в Авдіївку. Водночас відбувається насичення забудови особовим складом противника, який продовжує тиснути.

Вас також можуть зацікавити новини: