Вночі РФ атакувала Україну дронами / фото Миколаївська МВА

Сьогодні вночі під час російської атаки півдня ворожі дрони поцілили в інфраструктуру міста. Про це повідомив очільник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

"Внаслідок нічної дронової атаки на Одесу є пошкодження цивільної інфраструктури. На щастя, без загиблих та постраждалих", - розповів посадовець.

За його даними, ударом ворожого безпілотника пошкоджено недобудовану багатоповерхівку, вибито скління. Також зафіксовано пошкодження будівлі навчального закладу - пробитий дах, перекриття, вибиті вікна. Як запевняє Кіпер, пожеж через влучання не зафіксовано.

Відео дня

Всі відповідні служби працюють. Правоохоронці фіксують наслідки чергового злочину росіян.

"Підрозділи ППО результативно відпрацювали по переважній більшості ворожих цілей", - наголосив начальник ОВА.

За даними Сил оборони півдня України, понад 5 годин тривала чергова нічна дронова атака по півдню України.

Ворог спрямував БпЛА-камікадзе  типу "Shahed-131/136" з акваторії Чорного моря  та тимчасово окупованої Херсонщини на 3 регіони. Десять  дронів підрозділам протиповітряної оборони вдалось знищити: 5 - на Одещині, 3 - на Миколаївщині, 2 - на Вінниччині.

В Миколаєві ворог знов влучив по цивільній інфраструктурі. Пошкоджені житлові будинки, промисловий об'єкт та спортивно-оздоровчий комплекс. Виниклу пожежу оперативно ліквідовано фахівцями ДСНС. Інформації про постраждалих не надходило.

На Вінниччині уламками збитих БпЛА спричинено пожежу на одному з інфраструктурних об'єктів. Вогонь вдалося локалізувати. Вогнеборці завершують роботи з ліквідації.

За даними Миколаївської МВА, наразі відомо, що пошкоджень зазнали понад 20 житлових будинків - приватні та багатоповерхові, офісні приміщення, приватне підприємство. Є руйнування на території комунального підприємства.

Атака дронами 8 лютого - подробиці

Нагадаємо, вночі російські окупаційні війська вчергове атакували Україну дронами. Безпілотники фіксували в кількох областях, серед яких - Одещина.  Жителі Одеси повідомили, що чують потужні вибухи. Начальник Одеської ОВА Олег Кіпер звернувся до жителів з проханням не покидати безпечні місця до відбою.

Військові повідомляли, що російські БпЛА перебувають у Вінницький області, з Чорного моря заходили у Миколаївську область. Згодом у низці областей було оголошено відбій повітряної тривоги, але тривога тривала у Хмельницькій, Вінницькій, Миколаївській та Херсонській областях. 

Потім вибухи пролунали у Миколаєві. Мер міста Олександр Сєнкевич повідомив про влучання, вже біля 2:30 ранку він розповів повідомив про загоряння в приватному секторі.

Вас також можуть зацікавити новини: