Аналітик зазначив, що у Росії є понад 6 тисяч пусків неядерних ракет / фото ua.depositphotos.com

Російська Федерація має ще ракетний потенціал для ударів по Україні. Йдеться про зенітні ракетні комплекси С-300.

"Вони будуть їх застосовувати, але разом з тим Україна пережила просто жахливе ракетне цунамі - понад 6000 пусків їхніх неядерних ракет разом з "Шахедами", - розповів військовий аналітик полковник Петро Черник під час онлайн-брифінгу в Military Media Center.

При цьому він вказав, що окупантам не вдалося зломити дух опору українців, які хочуть жити вільно і вирватися з азіатсько-монгольського тиранічно-політичного світу.

Відео дня

"Разом з тим, усвідомлюючи, що ця війна екзистенційна – "або вони нас, або ми їх", росіяни чи не єдину правду говорять на своїх інформаційних майданчиках, що після своєї класичної військової поразки їх не буде, вони будуть битися на смерть, а значить, нам ще видихати дуже рано", - підсумував Черник.

ЗРК С-300 - чим відомі комплекси

Зенітно-ракетні комплекси С-300 - можуть вражати різні цілі на відстані від декількох до 200 кілометрів. Їх зазвичай використовують для захисту великих промислових і адміністративних об'єктів, військових баз і пунктів управління.

Водночас російські окупанти часто застосовують ЗРК С-300 для ударів по мирних містах України. Так, 1 лютого росіяни вдарили по житловому будинку в Краматорську.

З-під завалів будинку вдалося дістати тіла трьох загиблих, травмовано 18 осіб, з них 8 осіб госпіталізовано, а 2 людини врятовано.

За даними Міністерства внутрішніх справ, по Донецькій області окупанти вдарили "Іскандерами-до", С-300,"Градами", "Смерчами", артилерією і танками - постраждали 10 населених пунктів.

Вас також можуть зацікавити новини: