ЗСУ знищили вертоліт Ка-52 / Міноборони РФ 

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко прокоментував знищення російського ударного вертольота Ка-52 в районі Авдіївки.

"Новина, шикарна за багатьма показниками. Цих вертольотів стає на озброєнні окупантів все менше, а їх виробництво це не Т-62 знімати з консервації і, скажу так, навіть не Т-90 клепати на УВЗ", - прокоментував він.

Коваленко зазначив, що вертоліт був збитий з ПЗРК, тобто він підлетів так близько, що це стало можливим. "Перша думка - росіянам не вистачає на Авдіївському напрямку артсистем і вони почали застосовувати Ка-52 як повітряну ерзац-артсистему", - зазначив аналітик.

Відео дня

Він висловив думку, що окупанти намагаються всіма наявними засобами максимально прискорити захоплення Авдіївки. "І ось, на забій вже по максимальному зближенню кидають вертольоти. Їм нічого не шкода, головне - впоратися до послання Путіна федеральним зборам", - зазначив Коваленко.

"В цілому, епізод як по втратах технічної компоненти - вельми позитивний, але як по тенденції командування окупантів "за ціною не постоїмо", не дуже. Кидатимуть все заради ситуативно-локаційного результату", - підкреслив аналітик.

Знищення Ка-52

На Таврійському напрямку ЗСУ знищили російський вертоліт Ка-52 "Алігатор". За даними бригадного генерала, командувача оперативно-стратегічним угрупуванням військ "Таврія" Олександра Тарнавського ворожий "Алігатор" з екіпажем був вражений з ПЗРК і "удобрив грунт на Авдіївському напрямку".

Вас також можуть зацікавити новини: