Експерт пояснив, що може змусити росіян відступити на Бахмутському напрямку / фото libkos

Для російських окупантів не існує межі втрат, через яку вони можуть відступити на Бахмутському напрямку. Вони перебуватимуть там до повного знищення або отримання наказу на відхід від командування.

Таку заяву зробив військовий аналітик Олексій Гетьман в ефірі телеканалу FREEДОМ. Він наголосив, що для російської армії не існує понять емоційна складова чи критичні втрати. 

"Емоційна складова, критичні втрати – для російської армії таких понять взагалі не існує. Вони там перебуватимуть, поки не отримають команду на відхід або поки не будуть знищені. Якщо вони спробують відійти самостійно, не здавшись у полон нам, а просто залишити позиції, там є загородзагони, які їх просто розстрілюватимуть. Вони це прекрасно розуміють, тому ніяких відходів не буде", – сказав він.

Відео дня

За словами Гетьмана, росіян може змусити відступити лише відсутність постачання. На втрати вони не зважають.

"Це фізична складова, коли там у них не залишиться боєприпасів, як і в загороджувальних загонів, коли не буде можливості їм туди підвозити все, що необхідно для бою — воду, їжу, набої, снаряди, міни, якісь ротації, медикаменти — все, що необхідно для того, щоб там можна було якось чинити опір, лише в такому випадку можуть бути якісь дії. А так, якийсь із депутатів російської Держдуми говорив, що для Росії немає критичних втрат, які вплинуть на те, щоб ухвалити рішення про припинення бойових дій, принаймні на якійсь ділянці. Були розмови по всій лінії фронту про критичні втрати в 50 тис., потім у 100 тис., 230-240 тис. – теж для них втрати не критичні. Я думаю, вони стоятимуть до останнього", – пояснив він.

Ситуація на Бахмутському напрямку 

Ввечері 12 липня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що Сили оборони просунулися на Бахмутському напрямку і закріплюються на зайнятих рубежах. Вона зазначила, що на сході наші військові успішно стримували наступ російських військ на Куп'янському, Лиманському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Напередодні речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий не виключив, що росіяни можуть втекти з Бахмута. За його словами, українські військові за допомогою артилерійських ударів по ворожих силах можуть змусити російських окупантів вивести свої війська з міста.

Вас також можуть зацікавити новини: