Окупанти стягують ресурс під Авдіївку / wikimapia.org/

Російське командування стягує додатковий ресурс під Авдіївку. Вони змогли, після перших тижнів вишукати компенсацію втрат, за рахунок підрозділів з інших плацдармів, груп військ.

Про це повідомив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. "На даному етапі російські окупанти не будуть зупинятися по Авдіївці і тільки якщо нова хвиля наступу не принесе їм успіху, вони можуть поставити на паузу Авдіївську авантюру, з урахуванням проблем по інших локаціях", - висловив думку він.

Коваленко зазначив, що під Авдіївкою окупанти втратили техніки стільки, скільки їх ВПК зараз виробляє за місяць і це тільки в одній локації. "Тобто, Авдіївський наступ вносить найжорстокіший дисбаланс в сам щомісячний процес компенсації втрат", - пояснив аналітк.

Відео дня

Він додав, що без досягнення успіхів протягом наступних трьох тижнів вони виснажать той ресурс, який стягували для компенсації втрат, за підсумком проваленого наступу і будуть поставлені перед дилемою. "Продовжувати вгризатися в оборону ЗСУ, ціною високих втрат, послаблюючи інші ГВ і ряд локацій або ж задовольняться тим, чого змогли досягти. Моя думка... Судячи з усього, щури все ж не зупиняться гризти кактус", - зазначив експерт.

Ситуація в Авдіївці

Російські окупанти проводять перегрупування в районі Авдіївки. Метою ворога на найближчий час може стати вихід на залізничні колії в північній частині міста і на коксохімічний завод.

Росія концентрує велику кількість людей і техніки біля Авдіївки, однак військової доцільності в цьому кроці немає.

Вас також можуть зацікавити новини: