У Бахмуті йдуть запеклі бої / facebook.com/pavlokyrylenko.donoda

В районі Бахмута тривають дії ЗСУ спрямовані на повернення позицій та охоплення міста, з одночасним видавлюванням з нього підрозділів російських окупантів.

Про це сказав військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. Він зазначив, що не дивлячись на серйозну концентрацію сил і засобів окупантів, українські військові досягають результату.

"На південь від міста триває процес охоплення Кліщіївки, з одночасним видавлюванням ворога з Андріївки та створенням загрози для Курдюмівки. ВСУ не тільки поступально охоплюють дані села, витісняючи 57 ОМСБр до 0513, а й беруть вектор руху саме до цієї логістичної артерії", - пояснив стан справ Коваленко.

Відео дня

Він зазначив, що по 0513 окупанти вже розгорнули підрозділи двох танкових полків, 68-го і 80-го, а так само загнали БАРСів, що "виконують функції м'яса на забій". "Все це... натякає на те, що командування окупантів змирилося з втратою південного флангу біля Бахмута, як мінімум по 0513", - пояснив експерт.

Аналітик зазначив, що з урахуванням контролю панівних висот, це не найкраще розташування лінії оборони. "Тому в міру видавлювання росіян до 0513 їх немов притискають до стінки. А біля стінки зазвичай починається розстріл", - констатував експерт.

Коваленко також підкреслив, що в районі Берховки окупанти продовжують упиратися, але нав'язати свою ініціативу не можуть і тим більше її перехопити. Він вважає, що знаходження там окупантів тимчасове.

Крім того, аналітик зазначив, що в східному секторі Бахмута зберігається регулярний вогневий вплив артилерії українських військових на логістику окупантів.

"Динаміка в районі Бахмута... супроводжує ВСУ. Насичення плацдарму силами окупантів не дозволяє їм утримати території в обороні", - підсумував експерт.

Ситуація в Бахмуті

Ситуація в районі Бахмута вже тривалий час досить складна. 11 липня стало відомо, що російське командування перекидає бойовиків Кадирова на Бахмутський напрямок, однак це не допоможе військам РФ утримати місто.

Вас також можуть зацікавити новини: