Окупанти постійно атакують Україну дронами / фото ua.depositphotos.com

За лютий російські окупанти запустили по Україні 356 Shahed-131/136. Найчисленніший пуск було зафіксовано 11 лютого - 45 дронів-камікадзе.

На це звернув увагу військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. "Загальна кількість пусків за місяць не сильно відрізняється від січневого показника, а так само жовтня-листопада 2023 року, або в межах 300-400 пусків на місяць. Винятком став рекордний грудень 2023 року - 625", - деталізував аналітик.

Він зазначив, що з цього можна зробити два обережних висновки: або виробництво Shahed-131/136 стагнує, або йде процес накопичення.

Відео дня

У зв'язку з цим Коваленко нагадав, що саме навесні, з кінця квітня по червень 2023 року, російські окупанти повернулися до практики регулярних ракетних ударів і нальотів дронами-камікадзе.

Атаки дронів

Окупанти постійно використовують дрони-камікадзе для атак по Україні. Часто вони влаштовують масштабні напади. Так, наприклад, 26 лютого російські окупаційні війська атакували Україну безпілотниками та різними видами ракет. Одну ракету "Іскандер-М" вони запустили з окупованого Криму, дві ЗКР С-300 - з Бєлгородської області РФ, три керовані авіаційні ракети Х-59 і одну протирадіолокаційну Х-31П - з окупованої частини Запорізької області України. Також ворог запускав 14 ударних БПЛА Shahed з Курської області.

Вас також можуть зацікавити новини: