Арестович розповів про ситуацію на фронті / скриншот

Колишній радник Офісу президента Олексій Арестович розповів про дві важливі зміни на фронті. Вони стосуються ситуації в районі Марʼїнки та Авдіївки Донецької області. 

"Є дві зміни: у Мар'їнці ми їх відгамселили, і вони це визнали, і в районі Авдіївки їх посунули з позицій трохи", – заявив він під час розмови з російським правозахисником та опозиціонером Марком Фейгіним, яка транслювалася на YouTube.

Водночас Арестович зазначив, що в Бахмуті тривають важкі бої в центрі міста та по його периметру. Він наголосив, що українські захисники ефективно обороняються та реагують на штурмові дії російських окупантів. 

Відео дня

За словами колишнього радника ОП, ситуація там стабільно важка. Повного оточення міста поки немає, ведеться оборона. На інших напрямках, як зауважив Арестович, тривають бої місцевого значення.

Війна в Україні: новини, які не можна пропустити

У Держприкордонслужбі заявили, що інтенсивність ворожих обстрілів по українських позиціях збільшилася на 11%. Прикордонники витримали понад 1800 російських ударів. 

Водночас на півночі країни вже працює ЗРК Avenger, який передали Україні партнери зі США. Командувач Об’єднаних cил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв наголосив, що ця техніка "проста та дуже легка в керуванні".

Вас також можуть зацікавити новини: