Росія витратила на штурм Новомихайлівки шість місяців і втратила понад 250 одиниць бронетехніки / фото 95 окрема десантно-штурмова бригада

Невелике село Новомихайлівка, де до війни мешкало близько 1500 осіб, російські війська намагалися захопити шість місяців, втративши при цьому неймовірну кількість техніки.

Сьогодні Міноборони РФ заявило про взяття в Донецькій області України. Як пише BILD, село обороняла 79-та окрема десантно-штурмова бригада ЗСУ. Нещодавно вона опублікувала інтерактивну карту, де зазначила всі згорілі там одиниці бронетехніки РФ.

"Українські десантники нарахували 314 знищених танків, БТР і БМП. Незалежні спостерігачі називають дещо меншу кількість - 263 штуки, оскільки враховують тільки ті машини, знищення яких потрапило на відео.

Відео дня

Також, аналізуючи розташування згорілої російської техніки, аналітик BILD зазначає, що це свідчить про застосування тактики подвійного удару. Вона полягає в обході позицій противника з флангів і одночасному прямому фронтальному ударі. Росія застосовувала цю тактику і раніше під час захоплення українських міст і сіл, зокрема Бахмута та Авдіївки.

Росія застосувала в Новомихайлівці тактику "подвійного удару" / Bild

Ситуація на фронті

Раніше в ОСУВ "Хортиця" розповіли, що окупанти зосередили біля Часового Яру близько 20-25 тисяч солдатів у спробі захопити місто до 9 травня.

Ситуація навколо міста складна, але контрольована. РФ постійно, планово штурмує українські позиції, проте не закріплюється і відходить, проводячи розвідку, намагаючись знайти слабкі позиції ЗСУ, проте місто все ще перебуває під контролем України.

Вас також можуть зацікавити новини: