Все вказує на майбутній вступ Білорусі у війну – польський військовий аналітик

Білорусь весь рік готувала армію і мобілізаційну інфраструктуру до участі у війні.

Білоруська армія, скоріше за все, приєднатися до російського вторгнення в Україну. На це вказує безліч ознак. Про це заявив польський військовий аналітик, керівник аналітичного центру Rochan Consulting Конрад Музика в коментарі британському каналу Sky News.

Музика зазначив, що білоруська армія безперервно перебувала на навчаннях з квітня. Навчальна активність військових Білорусі в минулому році була максимальною після розпаду СРСР. 

"Вони практично відпрацювали всі військові можливості, які будуть потрібні Білорусі для вступу у війну", - заявив експерт.

Він також повідомив, що нещодавно Білорусь оновила дані по своїх резервах.

"Це означає, що система військового резерву тепер готова до мобілізації. Зараз їм потрібно політичне рішення почати мобілізацію і почати війну. (...) Все вказує на те, що Білорусь в певний момент майбутнього вступить у війну", - заявив експерт. 

Війна в Україні - роль Білорусі

З перших днів повномасштабного вторгнення російських військ влада Білорусі надає агресору свою територію і повітряний простір для атак на Україну. 

Водночас армія Білорусі досі не брала прямої участі у війні, обмежуючись наданням своєї військової інфраструктури для потреб російської армії.

Український Генштаб оцінює як мінімальну загрозу прямої участі Білорусі у війні. Однак через безперервні навчання білоруської армії Україна змушена тримати частину резервів на цьому напрямку.

Вас також можуть зацікавити новини: