Аналітики заявили, що ЗСУ провели контрнаступальну операцію в Запорізькій області / скріншот

Аналітики Американського Інституту вивчення війни розповіли про успіхи української армії в Запорізькій області. Бійці ЗСУ провели на цьому напрямку контрнаступальну операцію.

"Російські джерела стверджували, що українські війська вели контрнаступальну операцію на заході Запорізької області. 22 березня російський "воєнкор" заявив, що українські війська контролюють близько половини Новоданилівки (53 км на південний схід від міста Запоріжжя) і що це селище раніше було неокупованою сірою зоною. Інший військовий блогер 23 березня заявив, що українські війська вели контрнаступ у напрямку Роботине (66 км на південний схід від міста Запоріжжя)", - передавати експерт.

При цьому росіяни регулярно обстрілювали Херсонську, Запорізьку, Дніпропетровську та Миколаївську області.

Відео дня

Ситуація на фронті станом на 24 березня - що відомо

Українські захисники відбили близько 80 атак противника. Противник зосередив основні зусилля на наступі на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках.

Крім того, за 23 березня українська авіація завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів.

У свою чергу росіяни за добу завдали 37 авіаційних і чотири ракетних удари по території України, один з яких - по Краматорську. Ще ворог здійснив 82 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Вас також можуть зацікавити новини: